Ingen dumme spørsmål

Ingen dumme spørsmål

Har du noen gang fått spørsmål om politikk som du skulle hatt et enkelt svar på? Ønsker du å være mer forberedt til praten med en krass onkel eller nysgjerrige kollegaer? Eller kanskje du rett og slett trenger gode argumenter før du skal stå på stand i valgkampen? «Ingen dumme spørsmål» er en podkast som gir deg svarene om SV, politikk og valgkamp, som du ikke finner på Google.

Har du spørsmål du gjerne skulle hatt svaret på i en egen episode? Send oss en e-post til podkast@sv.no

Sesong 1

Episode 1: Hva har fylket ansvar for? Med Balder Alvær Olafsen

Har du fått spørsmål på stand eller i lunsjen om hva et fylke egentlig har ansvar for og ikke klart å svare? Eller kanskje du rett og slett bare er nysgjerrig selv? I dagens episode skal vi finne ut av hva fylkespolitikere egentlig gjør og hvordan dette påvirker hverdagen vår.  

Hør episode 1 her

Episode 2: Hva har kommunen ansvar for? Med Silje Waters

Hva gjør egentlig en kommune? Hva har de ansvar for og hvordan påvirker dette livene våre? Dette er spørsmål mange lurer på nå når det er lokalvalg. Forhåpentligvis kan dagens gjest gi oss svarene.

Hør episode 2 her

Episode 3: Hva er tannhelsereformen? Med Marian Hussein

I dagens episode har vi besøk av SVs nestleder, Marian Hussein. Hvorfor er det så dyrt å gå til tannlegen? Og hva mener egentlig SV når vi snakker om en tannhelsereform? Alt dette og litt til får du vite i dagens episode.  

Hør episode 3 her

Episode 4: Hva skal Norge leve av etter oljen? Med Torgeir Knag Fylkesnes

Hva i all verden skal vi leve av i Norge om vi ikke skal leve av oljen? Et stort spørsmål som det absolutt kan være nyttig å få et kort og enkelt svar på. I dagens episode har vi med oss Torgeir Knag Fylkesnes, nestleder i SV og medlem av næringskomiteen på Stortinget, for å snakke mer om dette og forhåpentligvis gi oss et enkelt svar.

Hør episode 4 her

Episode 5: Hvor skal SV hente pengene fra? Med Kari Elisabeth Kaski

Hvor skal SV hente pengene fra? Dette er et spørsmål flere kanskje har opplevd å bli stilt fra venner eller på stand. Heldigvis skal vi i dagens episode få et svar vi kan bruke neste gang noen spør oss om dette. Og dagens gjest som skal gi oss dette svaret er ingen ringere enn Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson for SV på Stortinget. 

Hør episode 5 her

Episode 6: Hva kan kommunen gjøre for klima? Med Lars Haltbrekken

Lars Haltbrekken er dagens gjest! Han har vært aktiv i miljøbevegelsen siden 80-tallet, og har vært leder av både Natur og Ungdom og Naturvernforbundet. I dagens episode skal han hjelpe oss med å svare på “Hva kan kommunen gjøre for klima?”. 

Hør episode 6 her

Episode 7: Hva mener SV om eldreomsorg? Med Marianne Borgen

Hvordan skaper vi en best mulig alderdom for innbyggerne i kommunen vår? Hvem snakker vi egentlig om når vi snakker om de eldre? Og hva mener SV om eldreomsorg? Med oss i podkasten i dag har vi ordfører i Oslo, Marianne Borgen, til å gi oss svaret på dette!  

Hør episode 7 her

Episode 8: Hva kan jeg bidra med som SV-medlem? Med Audun Lysbakken

Lurer du på hva du kan bidra med som SV-medlem? Vi nærmer oss valgkamp og du har lyst til å være med, men det er kanskje ikke helt klart for deg hva akkurat du kan gjøre? I dagens episode får Andreas besøk av tidligere partileder i SV, Audun Lysbakken, og sammen forteller de om sine valgkamperfaringer og alle måtene det er mulig å bidra på som SV-medlem.

Hør episode 8 her

Episode 9: Hvorfor skal jeg stemme i år? Med Guro Ødegaard

Har du en venn eller kollega som lurer på hvorfor de skal stemme ved valget i år? I sesongens siste episode av Ingen dumme spørsmål har vi besøk av forsker Guro Ødegaard som har forsket spesielt på ungdom og demokratisk deltagelse. Vi håper å få et godt svar vi kan bruke neste gang noen spør oss om hvorfor de skal stemme!

Hør episode 9 her