E-postlister og Microsoft

SV bruker Microsoft 365 til en rekke ting. Du kan finne løsninger på en del problemer på Microsoft sine hjelpesider.

Som aktiv i SV kan det hende fylkes- eller lokallaget vil legge deg til i en Microsoft 365 gruppe. Da inviteres du som gjestebruker.

Det er tre ulike måter du kan bruke for å logge inn som gjestebruker. For å komme til innlogging klikker du på en av lenkene i eposten du har fått, som likner på den avbildet under.

Velkomstepost til Microsoft 365 gruppe. skjermdump

Metode 1: En Microsoft epostkonto

Hvis eposten du bruker som gjest er en epost tilknyttet Microsoft er det ikke så mye du trenger å gjøre, du får invitasjon og klikker deg videre, siden Microsoft alt har logget deg inn og kan verifisere at du er den du er så får du tilgang. Dette gjelder både hotmail, live, og andre, også jobbkontoer tilknyttet Microsoft 365.

Metode 2: En Microsoft konto

Hvis du har en microsoftkonto som ikke er en epostkonto kan du likevel bruke den for å logge inn. For eksempel dersom du bruker gmail adressen din som brukernavn for å logge på din private windows PC. Da fyller du inn epostadressen din her, selv om det står at du skal bruke en @sv.no konto. Når du går videre kan du logge inn med Windows Hello, sikkerhetsnøkkel, Microsoft Authenticator appen, eller med passordet til Microsoft kontoen din.

Påloggingsside i Microsoft 365. skjermdump

Metode 3: En epostkonto som ikke er tilknyttet Microsoft

Hvis eposten din ikke har noe med Microsoft å gjøre kommer du til en innloggingsside der du kan be om en engangskode, når du mottar koden i innboksen din kan du bruke den til å logge på.

Microsoft 365 bekreftelse på at det sendes påloggingskode til brukerens epost. skjermdump

Konflikt med andre Microsoft kontoer

Hvis du fra før er logget på en annen Microsoft konto enn den SV har brukt for å legge deg til som gjest, f.eks. jobbens Microsoft 365, så kan det skape litt kluss og gjøre det vanskeligere å logge inn. En løsning er å bruke et inkognito/privat vindu som ikke tar med seg dine faste innlogginger.

Brukervilkår

Når du logger inn for første gang må du lese og akseptere brukervilkårene dersom du ønsker å ha tilgang som gjestebruker. Du kan lese mer om deltakelse i interne kommunikasjonsplatformer på https://www.sv.no/personvernerklaering/