Bidra i valgkampinnspurten

Lurer du på hvordan du som medlem kan bidra inn mot valgdagen? Under finner du en rekke forslag til hva du kan gjøre!

Kirsti Bergstø deler ut løpesedler. foto

Send ut en melding til venner og bekjente

Under har vi laget en melding du kan sende til folk du mener burde stemme på SV. Gjør den gjerne litt mer personlig eller tilpass med en lokal sak som er viktig i din kommune. 

Melding på bokmål:

Hei! Nå nærmer valgdagen seg med stormskritt, og jeg håper du har tenkt til å stemme! For det betyr noe hvem som styrer i vår kommune. Dersom du er enig i at vi trenger en mer rettferdig og grønnere kommune, så håper jeg du vil stemme SV. Har du spørsmål om SVs politikk, så skal jeg svare så godt jeg kan. Godt valg!

Melding på nynorsk: 

Hei! No nærmar valdagen seg med stormsteg, og eg håpar du har tenkt til å stemme! For det betyr noko kven som styrer i kommunen vår. Dersom du er samd i at vi treng ein meir rettferdig og grønare kommune, så håpar eg du vil stemme SV. Har du spørsmål om SVs politikk, så skal eg svare så godt eg kan. Godt val!

Del et bilde på Facebook

Her kan du finne delebilder med forslag til deletekster. Legg ut på Facebook eller Instagram. Bruk gjerne #StemSV. 

Del din personlige grunn for å stemme SV 

Hvorfor stemmer du SV? I politikken blir det ofte floskler og store lovnader, men vi må vise folk de nære grunnene til at SV har den beste politikken. Del et litt mer personlig (men gjerne kort) innlegg om hvorfor du stemmer SV. 

Eksempel:

Jeg stemmer fordi jeg vil at tantebarna mine skal vokse opp i en verden der vi har klimaløsninger, ikke klimaproblemer. Jeg stemmer fordi jeg som lærer skal kunne jobbe i en skole der hvert eneste barn blir sett hver eneste dag. Derfor har jeg stemt SV.  

Hvis du ønsker bilde med «Derfor stemmer jeg SV»-tekst, så send inn bilde til post@sv.no, og merk det med «Derfor stemmer jeg SV».

Spør de som er interesserte om de vil melde seg inn

Flesteparten av dem som er interessert i politikk, men som ikke er medlem i et parti er ikke med fordi de aldri har blitt spurt. Om du opplever noen som virker interesserte eller som sier de har stemt/skal stemme SV på stand, i vennegjengen eller familien, spør om de vil være med. Bare be dem gå inn på sv.no/bli-medlem. 

Last ned SV-appen 

Om du ikke har lastet ned SV-appen allerede, så bør du gjøre det nå! I appen finner du aktiviteter og oppgaver du kan bidra med, videoer og masse informasjon om SV og vår politikk. Veldig nyttig å ha i enhver diskusjon eller på stand! I tillegg finner du nå arrangementer i nærheten av deg, og du kan til og med melde deg på kommende arrangementer. 

Les mer og last ned appen her.

Bli med på stand! 

Rundt om i hele landet finner du SVere på stand de siste dagene før valget. Å stå på stand er mye mindre skummelt enn mange tror. Du trenger ikke kunne alt om SVs politikk eller kommunens reguleringsplaner. Det viktigste er å møte mennesker og høre på hva de mener er viktig for dem. Du finner også mange nyttige ressurser, som SV fra A til Å, i SV-appen.  Ta kontakt med lokallaget ditt for å finne ut hvor de står på stand. Kontaktinformasjon finner du her.