Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Publisert av: Selma Ugland Publisert: 13. juni 2023
Oppdatert: 13. juni 2023
Lesetid: ca. 3 min

Etter flere uker med forhandlinger har Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV nå kommet frem til en enighet om revidert nasjonalbudsjett for 2023.  

Kari Elisabeth Kaski. foto

SV har gjort det vi sa vi skulle gjøre: Vi har fått gjennomslag for betydelige grep for fordeling og miljø. Vi har fått gjennomslag for ambisiøse tiltak som reduserer ulikhet og hjelper i dyrtiden. Og vi får samtidig til kraftige klimakutt og viktige grep for grønn omstilling.  

Ulikheta må ned og folk må få mer å leve for. Nå får vi en varig økning av barnetrygda, 200 kr mer i måneden hjelper familier med barn over 6 år. Vi løfter sosialhjelpssatsene med 10 prosent. Det blir en varig økning for mange med dårlig råd. Og det blir endelig slutt på at trygdemottakere mister bostøtte når de får etterbetalt for trygdeoppgjøret. Til sammen får vi til en varig økning av ytelser på over 2,4 milliarder. 

Vi får på plass flere tiltak som kutter klimautslipp og tar vare på natur. Vi gjør det lettere for byene å gjennomføre store, nye kollektivprosjekter ved å øke statens bidrag til 70 % og får satt i gang utbygging av mye mer solenergi i hele Norge. 

Vi setter fart på det rettferdige grønne skiftet. I høst skal regjeringa komme med en virkemiddelpakke for grønn omstilling av norsk industri og neste år kommer tiltak for å kutte klimagassutslipp gjennom elektrifisering av oljeinstallasjoner med havvind.

Viktige gjennomslag for SV har vært: 

Forlik med tall Last ned
VerbalerLast ned