Mer til dem som sliter med strømregningen

Publisert av: Martin Grüner Larsen Publisert: 17. desember 2021
Oppdatert: 27. januar 2022
Lesetid: ca. 2 min

Mange sliter i vinter med skyhøye strømregninger. SV har nå blitt enige med regjeringspartiene om en strømpakke som vi har gjort viktige forbedringer på.

Portrett av SVs energipolitiske talsperson Lars Haltbrekken

Strømpakken gir nå mer penger til flere, og vi får utsatt den nye nettleieordninga. Energipolitisk talsperson i SV, Lars Haltbrekken er fornøyd:

– Det er veldig viktig for SV å få på plass en bedre ordning for de som må velge mellom julegaver og strømregning. Mange flere av dem vil få hjelp med denne avtalen.  Jeg er veldig fornøyd med at vi får på plass en strømstøtte som treffer bedre enn den regjeringen la fram for et par uker siden, sier Haltbrekken.   

– Gjennom å øke og utvide ordninger for bostøtten og sosialhjelpen får vi særlig hjulpet de som trenger det aller mest, det har vært det aller viktigste for oss for oss. I tillegg øker andelen som staten tar av regningen når det er høye strømpriser fra 50 til 55 prosent.  

En viktig seier for SV er å få utsatt innføringen av en ny nettleieordning.

– Det er viktig, siden denne ordningen har skapt stor usikkerhet hos mange. Avtalen er at den ikke skal innføres våren 2022, så kommer SV til å jobbe videre for at den nye ordningen ikke blir noe av. SV hadde selvsagt foretrukket en ordning der flere med vanlige inntekter fikk dekket mer av strømregninga, men det var vanskelig å få på plass en slik ordning, eller en ordning med mer gradering i andelen ved høye strømpriser, på så kort tid.  

Fakta om strømavtalen:  

I tillegg er dette forhandlet fram tidligere, i Stortinget og i budsjettavtalen:  

SV og regjeringspartienes avtale om strømstøtte Last ned