SV om revidert budsjett: – Regjeringa utsetter klimapolitikken

Publisert av: Henriett Røed Publisert: 14. mai 2024
Oppdatert: 14. mai 2024
Lesetid: ca. 1 min
Tirsdag la regjeringen fram sitt forslag til endringer i statsbudsjettet for 2024. SV er skuffa over manglende klimasatsing i budsjettet. 
Kirsti Bergstø snakker inn i en TV2-mikrofon. Fotografi.

– Dette budsjettet har noen gode satsinger, men det er for svakt i møte med de store utfordringene i samfunnet. Det er på tide alvoret synker inn hos regjeringen. Forskjellene mellom folk er for store. Rapport etter rapport har vist oss at vi er i en miljøkrise. Det krever politisk vilje og offensive tiltak, sier SV-leder Kirsti Bergstø. 

– Vedum er opptatt av trygghet, men tar ikke på alvor at vi må trygge samfunnet for framtida ved å få ned utslipp og sikre arbeidsplasser i oljenæringa gjennom grønn og rettferdig omstilling. Alle som bryr seg om klima og natur har grunn til å være skuffa i dag, fortsetter hun. 

Hun reagerer på at det ikke er noen reelle satsinger for å få i gang elektrifiseringen av sokkel gjennom å bruke havvind. 

– I dag burde vi ha fått en offensiv satsing på elektrifisering av sokkelen gjennom havvind, men her kommer det ikke et eneste reelt tiltak. Dette er i praksis å utsette klimapolitikken, og det har vi ikke tid til. Hvis vi skal få omstillinga i gang og samtidig bevare arbeidsplasser, trengs det konkrete grep, ikke tomme ord.  

Bergstø legger til at å øke barnetrygden blir viktig når SV starter forhandlinger om budsjettet med regjeringspartiene i slutten av mai. 

– Et viktig grep for å sørge for at flere får bedre råd, er gjennom barnetrygden. Vi vil øke barnetrygden ved å tette gapet mellom de yngste og de eldste barna. Det blir viktig for SV i forhandlingene vi nå går inn i.