Elendig prosess om lakseskatten

Publisert av: Martin Grüner Larsen Publisert: 25. mai 2023
Oppdatert: 25. mai 2023
Lesetid: ca. 1 min

Regjeringspartiene har blitt enige med Venstre og Pasientfokus om grunnrenteskatt på havbruk. SV støtter ikke avtalen, sier SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski.

– Denne avtalen er for dårlig både når det kommer til miljø og fordeling, derfor kunne vi ikke støtte den.  Det har vært en elendig prosess fra regjeringspartienes side, der vi har vært konstruktive og klare til forhandlinger. Men vi kan selvfølgelig ikke støtte en avtale der vi ikke får gjennomslag for våre viktigste prioriteringer.

Regjeringen innfører nå en grunnrenteskatt uten SV, som er regjeringens budsjettpartner, og med et smalt flertall. Kaski advarer om uforutsigbarhet for næringa og en langt dårligere innretning for skatten.

– SV foreslo forbedringer i skatten og viktige miljøkrav, blant annet stans i nye konsesjoner til torskeoppdrett til konsekvensene er utredet, men det fikk vi dessverre ikke gehør for. Vi har vært pådriver for en grunnrenteskatt på havbruk, og vi vil nå stemme for vårt forslag når saken behandles i Stortinget, sier Kaski.