Savner kraftfulle grep for klima og natur

Publisert av: Martin Grüner Larsen Publisert: 11. mai 2023
Oppdatert: 11. mai 2023
Lesetid: ca. 1 min

SV er klar for å forhandle inn tiltak for klima, natur og fordeling i årets reviderte statsbudsjett, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski.

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski kritiserer regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for mangel på tiltak for både klima, natur og for utilstrekkelige grep på fordeling.

– Dette er virkelig ikke godt nok på klima og natur. I en tid med hetebølge og klimakrise trengs det mye mer kraftfull politikk som får ned utslippene og omstiller samfunnet, sier Kaski.

– Innsatsen for å få til klimakutt og grønn omstilling, og for å bevare natur er for dårlig. Mens resten av Europa og USA øker tempoet på grønn omstilling, bremser regjeringa farta, sier hun.

Tross noen gode tiltak er hun også misfornøyd med regjeringens tiltak mot ulikhetskrisen:

– Regjeringens forslag demmer opp for prisstigningen. Det er viktig for å unngå kutt i velferden, men likefult er det en mager trøst for mange av de som nå sliter i dyrtiden. Det trengs langt mer for å rette opp i ulikhetskrisen vi arvet fra Høyreregjeringen, sier Kaski.

Hun sier at SV vil jobbe for å forbedre regjeringens forslag gjennom forhandlinger i ukene framover:

– SV har et langt høyere ambisjonsnivå når det gjelder å få på plass kraftfulle grep i møte med dyrtiden og miljøkrisen, og det vil vi prioritere inn i forhandlingene med regjeringspartiene.