SV sikrer mer strømstøtte og bostøtte

Publisert av: Martin Grüner Larsen Publisert: 05. april 2022
Oppdatert: 18. august 2022
Lesetid: ca. 2 min
Politikere i vandrehallen. foto

Etter forhandlinger de siste dagene har SV blitt enig med regjeringspartiene om en forlengelse og utvidelse av strømstøtten. Vi har fått på plass viktige gjennomslag som sørger for at vi hjelper folk med strømregningen på en enda mer målrettet og rettferdig måte. Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski har ledet forhandlingene fra SVs side.  

– SV er glade for at vi har fått gjennomslag for at en større del av folks strømregning vil bli dekket av staten neste vinter. Det kommer til å være viktig for alle som sliter med høye strømregninger, sier Kaski.  

Det har også vært viktig for Kaski å få forbedret bostøtteordningen, sier hun.  

– SV har sikret ekstra bostøtte til flere i de kalde månedene i år. Det er viktig for å trygge enda flere folks økonomi og er veldig målrettet på dem som trenger det mest.  

SV har også fått på plass en intensjonsavtale med regjeringen om å forhandle om flere endringer i høst:  

– SV mener strømstøtteordningen må gjøres enda mer rettferdig og treffsikker. I oktober skal regjeringen og SV forhandle om ytterligere forlengelse og forbedringer i ordningen. Vi kommer også til å forhandle med Ap og Sp om langsiktige endringer i kraftpolitikken når vi behandler energimeldingen i Stortinget denne våren. Slike systemendringer vil være den eneste måten vi kan få varig mer stabile strømpriser, sier Kaski. 

Enigheten mellom AP, SP og SV gir følgende utvidelse av den midlertidige strømstøtten: