SV har forbedret lønnsstøtteordningen

Publisert av: Siri Gjørtz Publisert: 20. desember 2021
Oppdatert: 27. januar 2022
Lesetid: ca. 2 min

SV er enig med regjeringspartiene om en forbedret lønnsstøtteordning som kan bidra til å holde flere i jobb gjennom koronakrise.  

– I over ett år har SV pressa på for å få på plass en lønnsstøtteordning. Det er på høy tid at dette kommer på plass, og jeg er glad for at SV har bidratt til at vi får en bedre ordning slik at færre slipper å gå inn i jula i permisjon, selv om lønnsstøtteordningen slik den er nå ikke er perfekt. Derfor må også regjeringen revidere og oppdatere ordningen i januar, i dialog med partene, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.  

For SV er det viktigste at flest mulig beholder jobbe, og slipper å gå jula i møte som permittert på grunn av smittevernstiltakene.. 

– Derfor har vi fått hevet beløpene bedriftene får per ansatt, både ved høy- og lav omsetningssvikt. Dette øker sannsynligheten for at bedriftene i flere bransjer bruker denne ordninger for å holde ansatte i arbeid, Sier Kaski.

SV slår også fast at bedriftene må velge enten lønnsstøtteordningen eller permittering, for at de ikke skal kunne permittere noen ansatte og beholde andre i arbeid.  

– Det har dessuten vært viktig å få utsatt fristen for å ta tilbake permitteringer til 23. desember slik at flere rekker å trekke permisjonsvarslene tilbake, sier Kaski og fortsetter:

– Videre sikrer vi nå at Stortinget allerede nå før jul bevilger 500 millioner kr til kommunene til den kommunale kompensasjonsordningen. Da vil kommunene raskere kunne få pengene ut til bedriftene, for å bedre deres likviditet mens de avventer søknad om lønnsstøtte.  

Dette er avtalen mellom SV og regjeringen: