Regjeringas statsbudsjett er for grått og for smått for Norge

Publisert av: Runa Røed Publisert: 08. november 2021
Oppdatert: 18. august 2022
Lesetid: ca. 1 min

– Dette er for grått og for smått for Norge. Her er det noen nye tiltak, men ikke en ny retning for landet, slik SV vil.

Kari Elisabeth Kaski. foto

Det sier finanspolitisk talsperson i SV, Kari Elisabeth Kaski. Hun skal nå begynne arbeidet med å forhandle fram et bedre budsjett, som tar klima- og forskjellskrisa på alvor.

– Nå er det opp til regjeringen å komme SV i møte og sikre flertall for budsjettet. SV er klare til å forhandle om de løsningene Norge trenger, for å sikre rettferdig fordeling, god velferd og at Norge tar ansvar for klimakrisen. Budsjettet må gå mye lenger på områder som ulikhet, klima og velferd.

Hun mener det likevel er bra ting å ta tak i, men eng od del jobb gjenstår.

– Det er flere positive enkeltgrep i dette budsjettet, men ikke nok til å få ned ulikheten og bygge ut velferden i Norge. Midt under klimatoppmøtet i Glasgow svekker regjeringen klimapolitikken ytterligere, og tar ikke de store grepene som bygger framtidas næringer og kutter utslipp.