Nok et dårlig budsjett

Publisert av: Bjarne Kristoffersen Publisert: 12. oktober 2021
Oppdatert: 14. oktober 2021
Lesetid: ca. 1 min

– Arven etter Høyre er åtte år med skattekutt, velferdskutt, og utilstrekkelige klimakutt. Dette budsjettet bare fortsetter den kursen. Vi sitter igjen med dramatisk økt ulikhet, store kutt i velferden og en grønn omstilling som går altfor tregt, sier SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski.

Kari Elisabeth Kaski snakker med journalist. Foto

Høyreregjeringens siste budsjett er en avskjed som bare viderefører åtte år med politikk Norge ikke trenger.

– Det nye flertallet må erstatte Høyres forskjellsbudsjett med et rettferdig budsjett, som bekjemper voksende ulikhet og klimakrisen, og styrker velferden, sier hun.

Selv når regjeringen mener det må strammes inn velger Høyre å gi store skattekutt til de som har mest fra før.

– Finansministeren sier det må kuttes i utgiftene, men Høyre har likevel alltid råd til å dele ut skattekutt til dem som har mest fra før av. Det fortsetter han med i år. Jobben nå blir å rette opp i dette og bruke pengene på velferd og omstilling, ikke uansvarlige skattekutt til de aller rikeste.