Regningen etter Solberg – SV lanserer rapport om ulikhet

Publisert av: Sosialistisk Venstreparti Publisert: 06. august 2021
Oppdatert: 03. september 2021
Lesetid: ca. 1 min

Vi nordmenn liker å tro at vi bor i et samfunn med høy grad av likhet. Sannheten er at de økonomiske ulikhetene i Norge er store, og at de har økt de siste årene.

Etter åtte år med borgerlig styre har de rikeste fått en stadig større del av kaken. Nye beregninger viser at samfunnets aller rikeste tjener enda mer, og betaler enda mindre skatt, enn vi trodde. De superrike skjuler sine formuer i selskaper og skatteparadiser. Den økonomiske eliten av næringslivsledere og eiere blir stadig rikere og stikker fra resten av oss. Rikdommen gir dem makt som de bruker til å til påvirke samfunnet og økonomien i en retning som er gunstig for dem og som øker ulikheten. Eliten reproduserer seg selv slik at pengene, posisjonene og makten går i arv til neste generasjon.

Samtidig som de rike blir rikere, får vi stadig flere fattige. 31 600 flere barn lever i fattige familier i dag enn da Erna Solberg tok over som statsminister. I tillegg har arbeidsmarkedet har blitt tøffere, og boligmarkedet har blitt en ulikhetsmaskin.

I denne rapporten ser vi på fasiten for ulikheten i Norge etter åtte år med Erna Solbergs regjering. Vi presenterer nye tall og beregninger som kaster lys over ulikhetenes tilstand i Norge, og presenterer SVs viktigste løsninger på ulikhetskrisen.

forside til ulikhetsrapport. Grafikk.

Regningen etter Solberg: Økt ulikhet i Norge

SV har utviklet en rapport som ser på hvordan åtte år med Erna Solbergs regjering har økt ulikhetene i Norge .

Last ned forskjellsrapporten (pdf)