open menu

Audun Kolsrud Herning

Med ett ben på Tøyen og ett i internasjonalt solidaritetsarbeid ser jeg behovet for mer SV-politikk både i nabolaget og i jobben. Jeg er opprinnelig fra Nesodden, men emigrerte til Tøyen for 15 år siden. Der har jeg blitt og når jeg ikke jobber politisk er jeg Oslopatriot med sesongkort både på Ullevaal for å følge Enga og i Oslomarka for å fiske. Det er naturlig for meg å bidra når jeg kan og jeg har en helt grunnleggende tro på at folk som organiserer seg sammen kan forandre verden. I tillegg til SV er jeg derfor aktiv i fagforeninga som lokalt tillitsvalgt og i redningstjenesten som letemannskap og førstehjelper for Norsk Folkehjelp.

Jeg har vært aktiv i SV i siden jeg meldte meg inn i SU som fjortenåring. Som tidligere leder i Sosialistisk Ungdom og flere verv og posisjoner i SV kjenner jeg partiet og politikken godt. Samtidig var det viktig for meg å gjøre noe annet og høste erfaringer fra andre steder enn i norsk politikk. Derfor dro jeg, etter nesten ti år fulltidsarbeid for SV, til Sør-Sudan for å jobbe for Norsk Folkehjelp.

Etter tre år i Sør-Sudan dro jeg hjem til Oslo hvor jeg i dag jobber for Norsk Folkehjelp som demokratirådgiver.

Det er mye jeg lærte i Sør-Sudan, men det viktigste er dette: Politikk er viktig. Det betyr noe hvem vi velger og hvilken politikk som føres. Det betyr noe hvordan de gode kreftene i et samfunn er organisert. Og det politikkområdet som kanskje viser dette aller tydeligst er ulikhet.

Vi lever i en verden med stadig større ulikhet. En verden som har ressursene til å gi alle et godt liv, men ikke viljen. En verden hvor forskjellene øker fordi det er de med mest penger, ikke størst behov, som politikken hjelper framover. Det er dette som er som gjør meg mest engasjert. Oslo, og særlig Oslo øst, viser hvordan vi fortsatt i dag lever i et delt samfunn. Når ett av seks barn som vokser opp i Oslo vokser opp i fattigdom trengs SV.

Det er mange andre politikkområder jeg er engasjert i. Jeg starta mitt politiske engasjement i miljøbevegelsen, gjennom jobb og interesse er internasjonal politikk viktig for meg, kjønn er en åpenbar og grunnleggende dimensjon i politikken, folk trenger hus de har råd til å bo i og det er ingenting som gjør meg like sint som rasisme. Dette er viktige saker jeg brenner for, men ber du meg om å velge én sak blir det ulikhet. Både fordi så mange andre problemer springer ut i fra ulikheten, men også fordi hvis vi ikke gjør noe med den makta de aller rikeste har over samfunnet blir det vanskelig å gjøre noe med de andre.

Jeg tror jeg kan bidra på stortingslista med både politiske initiativ og personlig engasjement. Min erfaring fra alle nivå i partiet gjør at jeg også ser etter muligheter til å bruke valgkampen til å bygge en sterkere partiorganisasjon. Valget er tross alt bare starten.

Hvis det er noe du lurer på er det bare å ringe eller ta kontakt på andre måter.

 

Del dette Del dette på Facebook Del dette på Twitter