17 hyggelige øyeblikk fra 2017

Publisert av: Roman Linneberg Eliassen Publisert: 30. desember 2017
Oppdatert: 30. desember 2017
Lesetid: ca. 2 min
2017 har vært et kanonår for Oslo SV takket være knallinnsats fra frivillige, tillitsvalgte, folkevalgte, lokallag og aktivister. Her er et knippe øyeblikk i 2017 som har satt spor i kampen for rettferdighet og miljø.

Det har vært et strålende år for Oslo SV med valgframgang, frivillig dugnadsånd og en rekke politiske gjennomslag. Her er noen av øyeblikkene vi husker best fra året som har gått.

  1. Da SV gikk inn i 2017 som Oslos tredje største parti i antall medlemmer. Siden har medlemstallet bare vokst.
  2. Da SV fikk gjennomslag i budsjettet for å utvide ordningen med gratis aktivitetsskole (AKS) til to nye bydeler: Frogner og St. Hanshaugen. I 2018 er det 11 bydeler som har gratis aktivitetsskole, flere enn det vi lovet i byrådserklæringen.
  3. Da helsesenteret for papirløse flyktninger fikk offentlig driftsstøtte for første gang noen sinne. Senteret har vært omdiskutert fra det ble åpnet for flere år siden, men fikk i år full anerkjennelse og penger til drift av SV i byråd.
  4. Da Oslo ble kåret til Europas miljøhovedstad og blir europeisk utstillingsvindu for miljøpolitikk i 2019. Oslo har i år også blitt kåret til Norges elbilhovedstad.
  5. Da Oslo SVs Heikki Holmås, med rådgivning fra Gamle Oslo SVs Marian Hussein, fikk flertall på Stortinget for at ingen skal kunne miste statsborgerskapet sitt uten behandling domstolene.
  6. Da det ble satt punktum for søppelskandalen i Oslo med en løsning helt etter SVs modell. Nå er det kommunen som selv håndterer avfallsinnhentingen.
  7. Da vi gjennomførte to uker med tidenes største ringedugnad i en SV-valgkamp med hele 47.400 telefoner. Dette kom på toppen av en kanonvalgkamp på stand, dør-til-dør og på sosiale medier.
  8. Da valgresultatet ble klart og SV gikk frem i samtlige 15 bydeler og endte på 9,3% i Oslo – hele tre prosentpoeng høyere en ved forrige stortingsvalg.
  9. Da en ny stortingsperiode åpnet med to representanter fra Oslo SV. Både Kari Elisabeth Kaski og Petter Eide skal kjempe for Oslo SVs saker de neste fire årene.
  10. Da byrådet innførte rushtidsavgift og nye priser i bomringen og biltrafikken sank med 4,4 prosent over natten. Dette er bare ett av flere tiltak som prioriterer gående, syklende og kollektivreisende foran bilistene, og som bidrar til renere luft og lavere klimautslipp.
  11. Da Madserud sykehjem 1. januar ble tatt tilbake i kommunal regi, og de ansatte fikk en massiv og velfortjent lønnsvekst.
  12. Da full finansiering av nytt Tøyenbad endelig kom på plass i Oslo-budsjettet.
  13. Da de kommunale sykehjemmene, som i mange år har blitt sulteforet, fikk et etterlengtet løft på 120 nye årsverk.
  14. Da de første elbussene rullet ut i Oslos gater.
  15. Da Nobels fredspris til ICAN ble delt ut i Oslo rådhus og feiret i Oslos gater, og SV samtidig fikk flertall på stortinget for å utrede en norsk tilslutning til FNs forbud mot atomvåpen.
  16. Da SV i siste partimåling for Oslo i 2017 ble målt til 9,5% – noe som ville bety en dobling av bystyregruppen fra 3 til 6 medlemmer og gjort Oslo SV til byens tredje største parti.
  17. Da Inga Marte Thorkildsen ble ny byråd for oppvekst og kunnskap, og SV dermed tok over styringen av Osloskolen, barnehagene, aktivitetsskolen, barnevernet og resten av kommunens oppgaver som skal sikre barn en god oppvekst i Oslo.