Vil tilbake til Hedmark og Oppland

Publisert av: ingrid.fiskaa Publisert: 23. januar 2020
Oppdatert: 23. januar 2020
Lesetid: ca. 1 min
Innlandet SV om reversering av regionreformen.

I forbindelse med endringene i regjeringen, åpner FrP for oppløsning av Viken. SVs Bjørnar Tollan Jordet, fylkestingsrepresentant i Innlandet, ber om snarlig deling også av Innlandet.

Les mer om saken i Hamar Arbeiderblad: SV ønsker at Innlandet blir splittet mellom Hedmark og Oppland igjen, og i Oppland Arbeiderblad: Innlandet SV: – Må få en avklaring på tvangsreformen.

Her er hele kommentar fra Tollan Jordet:

FrP åpner døra for skilsmisse i Viken, hva med oss andre?

Opposisjonspartiet FrP ser åpenbart galskapen i regionreformen som regjeringspartiet FrP var med på å tvinge gjennom. Nå åpner flere sentrale talspersoner i partiet for å reversere sammenslåingen av Viken. Det er vel og bra, men en eventuell åpning av reversering av Viken må medføre at samtlige tvangssammenslåtte fylker får mulighet til å reversere den påtvungne reformen.

Innlandet SV krever derfor at Stortinget snarest mulig avklarer en prinsipiell holdning til tvangsreformen etter at flertallsregjeringen har mistet flertallet, og at samtlige fylker som er tvangssammenslått får like muligheter til å reversere reformen. Det vil være helt uholdbart dersom stortinget nå legger opp til en forskjellsbehandling av de tvangssammenslåtte fylkene og Innlandet SV vil snarest mulig få gjennomført en deling av Hedmark og Oppland

Bjørnar Tollan Jordet er fylkestingsrepresentant for SV i Innlandet og medlem av fylkesutvalget. Til daglig er han ordfører i Tolga.