Nominasjon vel gjennomført!

Publisert av: Agder SV Publisert: 19. november 2018
Oppdatert: 09. juni 2021
Lesetid: ca. 2 min
Mirell Høyer-Berntsen (38) fra Arendal blir Agder SVs fylkesordførerkandidat.

På Agder SVs nominasjonsmøte i Kristiansand søndag 18. november ble det lite dramatikk, og nominasjonskomiteens innstilling ble vedtatt. Aller øverst havnet Mirell Høyer-Berntsen fra Arendal.

– Jeg engasjerte meg i SV for å kunne gjøre en forskjell og være med å skape fremtiden. Vi er i en tid med store forandringer, og SV skal være ledende og førende i sin politikk.  Vi skal være en klar og tydelig stemme for inkludering, miljø og rettferdig fordeling.  Vi skal jobbe for at alle som vokser opp og bor i Agder skal få en trygg, god og forutsigbar fremtid. SV skal kjempe for at arbeidsplasser blir i distriktene. Agder skal være ledende innen miljø, grønn næring, og løse samferdselsproblematikken på en god og miljøvennlig måte. Agder skal satse på utdanning og forskning. På fylkestinget vil jeg jobbe hardt for det, sier hun.

Høyer-Berntsen har ikke lang fartstid i partipolitikken, men har engasjert seg på flere områder. Hun har blant annet vært med å etablere og drifte Gatejuristen i Arendal, et gratis rettshjelpstilbud til personer som har eller har hatt rusproblemer, og hun har siden 2015 vært leder av Naturvernforbundet i Arendal.

Til tross for at Høyer-Berntsen er et ganske nytt kort i SV-sammenheng, er det også plass til rutine på lista. Morten Ekeland (44) fra Mandal er partiets andrekandidat, i dag sitter han både på fylkestinget i Vest-Agder og i kommunestyret i Mandal.

­– Jeg gleder meg til å ta fatt på valgkampen. Vi har en strålende, energisk dame på topp, og selvfølgelig en klar og tydelig, rød og grønn politikk i bunn, sier Ekeland.

– En av våre viktigste saker er å få på plass miljøteam på alle videregående skoler, sånn at alle elever i blir sett, og opplever at de får en god utdanning på Agder. Så vil jeg slåss for at vi får et skikkelig kollektivløft, blant annet at vi får lokaltog fra Marnardal og Vennesla til Kristiansand, samtidig som vi skal ha et løft for fylkesveinettet i indre Agder, hvor ikke kollektive løsninger er mulig. Og så vil jeg jobbe for at vi skal bli den første klimanøytrale regionen i Norge, supplerer han

F.v: Morten Ekeland, Mirell Høyer-Berntsen, Martine Furnes Moen (SU), Anija Wormsen, Tor Aurebekk

Mens SV i denne perioden har måttet klare seg med en enslig representant på fylkestinget både i Aust- og Vest-Agder, forbereder de seg nå på å kunne jobbe sammen i en større fylkestingsgruppe.

­– På mange målinger er vi nå inne med tre representanter på det nye fylkestinget. Er vi ekstra ambisiøse kan vi også ta sikte på fire, sier de to.

På tredjeplass finner vi Kristine Fossheim Godtfredsen (31) fra Kristiansand, og på fjerdeplass Rune Sævre (65) fra Arendal. På femteplass kommer partiets ungdomskandidat, Martine Furnes Moen (23) fra Sosialistisk Ungdom.

– Jeg vil være en sterk, feministisk stemme, noe vi trenger særlig nå som abortdebatten er i gang igjen. Det er også kjempeviktig at ungdommen har en stemme og blir hørt i politikken, sier hun.