SV`s valgliste har god Klæbu-dekning.

Publisert av: frode.nystuen Publisert: 28. august 2019
Oppdatert: 28. august 2019
Lesetid: ca. 4 min
SV sine 9 kandidater fra Klæbu til det nye bystyret vil være garantister for at stemmen fra Klæbusamfunnet blir hørt

Efia Marie Damba har hatt en sentral rolle i Klæbu SV siste to valgperioder ved å ha vært en del av   både formannskapet og kommunestyret i Klæbu. Dette gjør henne, til tross for sin unge alder, til en erfaren politiker. Efia Marie er nominert på 3. plass på SVs liste i høstens kommunevalg for Trondheim. Som barnevernspedagog er hun genuint opptatt av barn og deres familier, og hennes viktigste sak er å skape gode tjenester til innbyggerne. Ikke bare i Klæbu, men hele nye Trondheim. Det er skremmende med en hurtig voksende barnefattigdom som gjør at barn og deres familier ikke får ta del i fellesskapet.

Når nå Efia Marie har vært mindre synlig i årets valgkamp, handler det om at hun nærmer seg slutten av et krevende svangerskap. Hun ser frem til å gå inn i et kunnskapsrikt arbeidsfellesskap i Trondheim SV og i det nye bystyret i Trondheim.

Klæbu-kvaliteter

Når Klæbu kommune opphører ved årsskiftet, skal Klæbu-samfunnets kvaliteter ivaretas videre.  Gjennom gode oppvekstsvilkår, allsidig kulturaktivitet og en gjennomtenkt miljø- og naturforvaltning, må vi som bor i Klæbu opprettholde engasjementet og deltakelsen i utviklingen av bydelen Klæbu.

Barnefattigdom må bekjempes

De økende ulikhetene i samfunnet vårt må vi begynne å ta på alvor. Vi starter med å ta kampen for ungene. SV vil sikre at alle barn i nye Trondheim, uavhengig av foreldrenes lommebok, får gode muligheter for læring og deltakelse på skolen og i fritiden. I tillegg skal vi sikre at utsatte barn og familier mottar barnetrygden og får riktig hjelp til riktig tid.   

Sterke barnefellesskap krever sterke voksenfellesskap. Det betyr at vi må se fellesskap som livsløp med mange møteplasser innen samme aldersgruppe og mellom generasjoner.   Det betyr at vi må se på nytt hvordan skole og barnehage og andre kommunale arenaer kan være sentrale møteplasser mellom barn og unge, og også være brobyggere på tvers av generasjoner.

For oss i Klæbu er det i denne sammenheng viktig at den lokale helsestasjonen opprettholdes, at den lokale kulturskolens tilbud blir videreført, og at biblioteket utvikles videre. Dessuten at gode støtteordninger for barn av lavinntektsfamilier til fritidsaktiviteter, idrett og kultur, sikres.

Et trygt arbeidsliv

Tryggheten i arbeidslivet gjennom trygge rammer og rettigheter trues, og vi ser at ulikhetene i samfunnet øker. SV vil være en garantist for et demokratisk og rettferdig arbeidsliv hvor Trondheim skal lede an. Kommunale oppgaver må løses gjennom at ansatte får bruke sin kompetanse fremfor å styres av stoppeklokker og unødig byråkrati.

Det må egges til rette for næringsvirksomhet og arbeidsplasser i Klæbu. Eksisterende tilbud ved Klæbu industrier må videreutvikles.

SV vil ta byen tilbake

Trondheim skal være for alle og kan ikke bygges på dispensasjoner og utbyggernes premisser. Vi vil at innbyggerne skal få mer makt over sitt nærmiljø, flere grøntområder og en by vi kan være stolt av. Trondheim har opplevd for mange eksempler på at utbyggernes interesser blir ivaretatt på bekostning av en gjennomtenkt byutviklingspolitikk.

Vi trenger grønne parker og gode møteplasser der folk bor. Insekter og planter skal bevares når byen bygges. I parken møtes folk til felles måltider, gode samtaler, lek og trening. Parkene bygger viktige fellesskap i nærmiljøet.

SV er opptatt av at bydelen Klæbu skal beholde mye av sitt bygdepreg, hvor det tas hensyn til dette ved utbyggingsplaner. Det betyr at vi må bli bedre på langsiktig planlegging og hard prioritering av hva som skal bygges hvor Vi må evne å ta godt vare på, og etablere grøntstrukturer og grønne lunger. Eksisterende og framtidige nærmiljøområder må sikres, slik at barn finner naturlige lekeområder nærmest mulig der de bor.

 Vi vil at Sevan/Moodden rekreasjonsområde vedlikeholdes og utvikles videre, at Sletten kulturpark vedlikeholdes og videreutvikles, og at Seminarplassen blir gitt den oppmerksomhet den fortjener.

Miljøet er vår tids viktigste sak

Naturmangfold og klima-tenking må prege alt arbeidet som det nye bystyret tar fatt på. Uberørt natur må

 tas vare på, vindkraftindustri i fjellheimen vår passer derfor dårlig inn.

Klimakrisa er vår tids største utfordring. Klimastreikende ungdommer har vist vei, og nå trengs det for alvor politiske tiltak som virker.  Skal vi stanse klimaendringene før det er for sent, må vi ta de riktige miljøvalgene nå. Trondheim har ledende forskningsmiljøer som bør kunne bidra til at vår kommune blir en kommune i forkant når det gjelder utslippskutt. SV vil arbeide for et grønt og bærekraftig næringsliv, og vil alltid være en forkjemper for god kollektivtrafikk som gjør at flere kan la bilen stå.

I Klæbu er, når dette skrives, frustrasjonen stor når det gjelder omlegginga av busstilbudet som har funnet sted. Vi i SV er bekymret for at det fører til at flere tidligere bussbrukere vil benytte bilen.  Dette vil være det motsatte av god klimatenking. Kollektivtrafikken må prioriteres klarere, være mest mulig skreddersydd og billig. Våre folkevalgte vil her trykke på.

Kultur gir livet mening

Folk i alle aldre er bygdas viktigste ressurs og det er det som i dag gjenspeiler kommunens prioriteringer både på politisk og administrativt nivå. Det er flott med etableringer, men vi må også ha penger til å drifte og ha god tilbud til kommunens innbyggere i alle aldre.

Det som gjør livet verdt å leve er noe meningsfullt å holde på med, felles interesser med andre. Det kan være musikk, korps, fritidsinteresser gjennom lag og organisasjoner idrett og kultur og ungdomsklubb. Uten tilrettelagte tilbud og frivillige, ved søsken, foreldre, besteforeldre og den superdyktige naboen med ferdigheter innen den spesielle aktiviteten, hadde det ikke vært kulturell aktivitet Uten ildsjelene hadde ikke Klæbu vært Klæbu. Kultur er livet i et lokalsamfunn.

Kronikken har også vært på trykk i Klæbuposten.