Budsjett 2021: – Pandemien har gjort forskjellene tydeligere

Publisert av: Roman Linneberg Eliassen Publisert: 23. september 2020
Oppdatert: 23. september 2020
Lesetid: ca. 2 min
- Koronasituasjonen har vist hvor viktig det er med tiltak for sosial utjevning. Særlig for barn og unge, sier SV-byråd Inga Marte Thorkildsen.

Byrådets budsjettforslag har blitt til i en periode med stor usikkerhet rundt koronapandemien og de økonomiske konsekvensene av denne. For SV har det vært viktig å prioritere barn og unges oppvekstvilkår utjevning av forskjeller og grønn omstilling.

– Koronapandemien har gjort forskjellene i byen vår tydeligere. Derfor trapper vi nå opp innsatsen på skoler og i barnehager i utsatte områder, blant annet gjennom økt bemanning. Dette har stor betydning for å dempe sosiale forskjeller. Alle som vokser opp i Oslo skal ha like muligheter, få en god utdanning og ha en trygg oppvekst, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap.

Omar Samy Gamal (SV), som er byråd for kultur, idrett og frivillighet, følger opp med nye idrettsanlegg, nytt filmfond og et kraftig løft for Kulturskolen.

– Bare litt over 8 000 barn og unge er elever i den kommunale kulturskolen per i dag, og det er lange ventelister. De neste fire årene etablerer vi 5000 nye plasser, det er en historisk satsing, sier Omar Samy Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Her er noen av høydepunktene i neste års budsjett: