Byrådet feirer tre år med denne resultatlisten

Publisert av: Roman Linneberg Eliassen Publisert: 22. oktober 2018
Oppdatert: 22. oktober 2018
Lesetid: ca. 10 min
Det skjer noe i Oslo. På tre år har det rødgrønne byrådet tatt Oslo i en ny retning. Valgløfter blir virkelighet. Stadig flere resultater blir synlige. Her er en oversikt over de mest konkrete resultatene av byrådets prioriteringer per oktober 2018 for Oslos innbyggere.

Det har skjedd et taktskifte for en grønnere, varmere og skapende by med plass til alle etter at SV, Ap og MDG tok over byrådsmakten i 2015. Her er en omfattende, men ikke uttømmende liste over alt vi har fått til på tre år.

En grønnere by

Vi er stolt over at Oslo er kåret til Europas miljøhovedstad. Vi jobber for at du skal få renere luft, bedre kollektivtransport, bilfritt byliv i sentrum, flere grøntområder, sykkelveier og bedre klima.

En varmere by

Vi jobber for at Oslo skal være en trygg by å bo i for alle. Barn og familier som trenger støtte skal få det så tidlig som mulig. Opplevelse av ensomhet skal bli mindre og vi utjevner levekårsforskjeller. Eldre skal oppleve at det er trygt å bo hjemme så lenge de ønsker.

En skapende by

Vi bygger kunnskapsbyen hvor ettåringene får tilbud om barnehageplass, og barn og unge får en utdannelse som gjør dem i stand til å lykkes. Vi har et nært samarbeid med byens næringsliv og universiteter for å skape nye næringer og nye arbeidsplasser.

En by med plass til alle

Vi legger til rette for at ulike mennesker skal få like muligheter til å leve gode liv i Oslo. Flere barn og unge får mulighet til å ta del i idrett, kultur og frivillighet. Flere og bedre boliger bygges, nye områder oppgraderes og et variert arbeidsmarked etableres.