Årsmøtet er hevet av nyvalgt leder

Publisert av: ingrid.fiskaa Publisert: 09. februar 2020
Oppdatert: 09. januar 2021
Lesetid: ca. 3 min
Innlandet SV avholdt årsmøte lørdag og søndag 8.-9. februar. Nesten 100 SVere deltok på møtet på Hamar.

Lørdag og søndag, 8. – 9. februar, gjennomførte Innlandet SV sitt første ordinære årsmøte. Etter et godt år, med medlemsvekst og fremgang i valget – med både ordfører, vara-ordførere og større kommunestyregrupper flere steder, var det et optimistisk parti som avtroppende leder Karin Wiik kunne ønske velkommen. Nyvalgt fylkesleder Anne Lise Fredlund overtar et fylkeslag med tro på en ny retning i norsk politikk:

– Vi ser at vi har hatt medlemsvekst i så å si alle lokallag i året som har gått. Det er godt å konstatere at Innlandet SV er et parti i vekst som er samla og offensive. Nå er vi utålmodige etter å utfordre den blå og usolidariske politikken vi ser regjeringa tvinger på oss i innlandet.

– Et samla årsmøte krever en samfunnsendring, slik at det igjen blir mennesker som står i fokus, og ikke bunnlinje og målehysteri. Det har gjort sterkt inntrykk på oss alle å høre om Karin Andersens opplevelser i flyktningleiren i Moria. Ettertiden kommer til å dømme oss hardt om vi som samfunn, land og medmennesker ikke handler. Jeg oppfordrer Erna til å komme over på den riktige siden av historien; evakuer barna fra Moria nå!, Sier Fredlund.

Les mer om Anne Lise Fredlund her.

Kaski og Andersen innledet for årsmøtet

Årsmøtets nær 100 deltakere fikk innledning til politisk debatt ved finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski. Hun var tydelig på at Norge trenger en ny, rødgrønn regjering:

– En regjering som tar klimakrisa på alvor og omstiller Norge og som omfordeler og sikrer små forskjeller mellom folk. Derfor vil SV arbeide for at de fem opposisjonspartiene på venstresiden samles om en felles plattform vi kan gå til valg på i 2021.

– Klimakrisa er vår tids største utfordring. Vi trenger en «grønn ny deal», en plan som kutter utslipp og sikrer rettferdig omstilling. Vi vil ha et folkets grønne skifte! Det betyr at vi her i Innlandet blant annet må videreforedle trestokken og produsere alt fra byggematerialer til bioplast og drivstoff for å Også flyktningkrisen ble tema for Kaski:

– Flyktningkrisen kommer ikke til å gå over av seg selv. Da trenger vi en mye mer solidarisk og kraftfullt svar fra Norge og vestlige land i møte med dette.  Det er ingen løsning å betale Hellas, Tyrkia og Libya med avlatskroner for å samle sammen flyktninger til umenneskelige forhold.

Flyktningkrisen, og situasjonen i Moria spesielt, var også tema for leder av Kommunal- og forvaltningskomiteen og stortingsrepresentant fra Hedmark, Karin Andersen, i hennes innledning. Andersen var selv i Moria tidligere i år, sammen med organisasjonen Dråpen i Havet.

– Mens tåregassen nå kastes mot barna i Moria-leiren, sitter norske myndigheter musestille og later som om at alt er såre vel. Nøden er uendelig, og konfliktnivået er skyhøyt og farlig. Oppi dette flere tusen unger mange av dem helt alene – de skades, og de går til grunne!

– Evakuer barna fra Moria nå, Erna!, krevde Karin Andersen til spontan applaus fra årsmøtet. Samme krav fikk enstemmig tilslutning fra årsmøtet i egen uttalelse, foreslått av Andersen og Hilde Mari Bjørke.

Les hele uttalelsen her.

Nytt fylkesstyre

Anne Lise Fredlund ble valgt ved akklamasjon, og med seg har hun Jørn Grøtberg og Amund Røhr Heggelund som nestledere.

Her kan du lese mer om nestlederne.

– Jeg ønsker meg et varmere samfunn med små forskjeller blant folk hvor alle føler tilhørighet. Da må vi blant annet ha en offensiv distriktspolitikk, et landbruk som er rettferdig for både små, mellomstore og store gardsbruk, læreplasser for alle ungdommene våre som ønsker et fag- eller svennebrev og ikke minst et sterkt SV i kommuner og fylke, sier Jørn Grøtberg, 1. nestleder.

2. nestleder Amund Røhr Heggelund er godt fornøyd med årsmøtet:

– Vi er et parti i vekst og det merkes! Engasjement, temperatur og tro på en ny retning i norsk politikk er det som kjennetegnet årsmøtet i Innlandet SV i helga. Vi har hatt spennende og viktige diskusjoner om Innlandets rolle som navet i utviklingen av det grønne Norge, både gjennom landbruket, teknologiutvikling og kunnskapsmiljøene vi har i vår region.

I tillegg til ledertrioen består nå fylkesstyret i Innlandet SV av Hilde Mari Bjørke (Løten), Ranveig Kjelsnes (Hamar), Dag Øystein Alfheim (Nord-Odal), Karin Lervang (Rendalen), Svein Holen (Vågå), Bjørn Kjensli (Øystre Slidre), Eva Kahn (Gjøvik), Victoria Røed (SU) og Sigurd Holand (SU). Varamedlemmer er Anne Bi Hoffsten (Hamar), Simon Pettersen (Lillehammer) og Mizanur Rahaman (Lillehammer).

Det er fire utvalg i Innlandet SV. Eva Kahn leder Kvinnepolitisk utvalg, Karin Lervang leder Landbrukspolitisk utvalg, Svein Holen leder Faglig utvalg og Anne Bi Hoffsten leder Miljøpolitisk utvalg.

– Dette blir spennende! Og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben sammen med fylkesstyret, lokallagene og medlemmene i Innlandet SV, avslutter Fredlund.

Her kan du lese mer om årsmøtet.