open menu

Uten arbeideren stanser Norge

Halvparten av ungdommene som går på videregående skole i dag tar yrkesfaglig utdanning. Det betyr ikke at halvparten av de som fullfører vgs. vil være yrkesfagelever.

Halvparten av ungdommene som går på videregående skole i dag tar yrkesfaglig utdanning.  Det betyr ikke at halvparten av de som fullfører vgs. vil være yrkesfagelever. Kun 6 av 10 fullfører utdanningen, og de viktige politikere og over-utdannede akademikere klør seg i hodet og lurer på hvorfor.

Samtidig tar kommunen ikke inn nok helsefaglærlinger til å fylle behovet, Statoil kutter ned på antall lærlingplasser og verksted velger heller billig arbeidskraft fra utlandet enn å utdanne morgendagens mekanikere.

Elever som går på videregående skole er fylkeskommunens ansvar. Derfor må fylket steppe opp og sikre læreplass for alle yrkesfagelever. Alle Hordalands ungdommer fortjener å fullføre utdanningen sin.

Gjennom å kreve at bedrifter tar inn lærlinger dersom de skal utføre arbeid for kommunen og samarbeid med næringslivet kan man sikre at Hordaland er selvforsynt med fagarbeidere i framtiden.

Uten elektrikeren fryser folket. Uten helsefagarbeideren eller ambulansearbeideren går liv tapt. Det er på tide å ta både fremtidens utfordringer og ungdommen på alvor.

Hordaland SV krever

  • At Hordaland Fylkeskommune innfører en lærlinggaranti for elever som har opplæringsrett

Vedtatt på Hordaland SV årsmøtet 14. – 15. februar 2015

Del dette Del dette på Facebook Del dette på Twitter