Kulturopplevelsessenter på Værste!

Publisert av: Ina Nyås Moe Publisert: 14. mai 2019
Oppdatert: 14. mai 2019
Lesetid: ca. 1 min
I lys av at det jobbes for å få nok en kino til byen, synes vi det er verdt å sette kulturopplevelsessenteret på agendaen også. Vi håper kommunen og utviklerne på Værste vil ta imot ideen vår – det kan bety enormt mye for Fredrikstad.

Da vi vedtok programmet til Fredrikstad SV på årsmøtet vårt i februar, la vi inn et punkt om at vi ønsker å jobbe for å få et kulturopplevelsessenter på Værste. I lys av at det jobbes for å få nok en kino til byen, synes vi det er verdt å sette kulturopplevelsessenteret på agendaen også. 

Byen bygges ut og Værste kommer til å bli et fantastisk sentrumsområde, særlig med fokus på idrett. Vi mener at et slikt kultursenter vil gjøre det fullkomment. En moderne og spennende bygning med kunstgalleri(er), restaurant, kafé, små/store scener, Værste-museum, Escape Room, smal kino etc. Mulighetene er mange, og vil gjøre Fredrikstad til den lille verdensbyen vi har som mål å være. Vi ønsker at innbyggerne kan komme og oppleve kunst og kultur i mange former, og samtidig benytte stedet som en levende møteplass. Møteplasser kan vi ikke få nok av, og særlig hvis møteplassene bidrar til å utvikle kulturell kompetanse og bygge broer mellom mennesker. 

Et slikt sted vil kunne generere statlige kulturmidler til byen, skape arbeidsplasser og ikke minst bidra til en byutvikling som tiltrekker seg folk med høy arbeidskompetanse. Det burde også være helt i tråd med den nylig vedtatte kulturplanen. 

Vi håper kommunen og utviklerne på Værste vil ta imot ideen vår – det kan bety enormt mye for Fredrikstad.

Silje Louise Waters
2. kandidat Fredrikstad SV