Studietur til Gøteborg

Publisert av: Stine Solvoll Navarsete Publisert: 28. november 2022
Oppdatert: 28. november 2022
Lesetid: ca. 1 min
Aktivister som drikekr øl

Lokallag: Gamle Oslo SV

Lokallagsleder, Magnus J. Delsett, forteller om arrangementet:

«Den siste helgen før det svenske valget dro vi på studietur til Gøteborg. Etter å ha vært i kontakt med flere lokallag i Vänsterpartiet, fant vi fram til en kontaktperson i Göteborg som kunne ta oss imot og sette oss i arbeid. Målet for turen var 1) Inspireres av valgkamp og lære mest mulig nye tips og triks 2) Bidra til et best mulig resultat for Vänsterpartiet i Sverige og 3) Ha det morsomt sammen.

Turen ble finansiert med bidrag fra organisasjonsfondet, samt egenandeler for de reisende. Vi klarte å holde egenandelene lave, og ga fritak dersom noen synes det ble vanskelig å delta på grunn av pris. I Gøteborg fikk vi omvisning på partikontoret, vi fikk se nyvinningen «valgkamphub», brukte en dag på aktivisme sammen med fire ulike lokallag før vi fikk en grundig innføring i Vänsterns strategi, organisering og svensk politikk. Det er mange likheter mellom svensk og norsk politikk. Men også mange forskjeller. Denne kombinasjonen gjør at besøk til Sverige, og sikkert andre nordiske land, har stort læringspotensiale. Dessuten er den praktiske valgkamphjelpen nyttig. Nå håper vi på besøk fra en stor delegasjon med svensker til valgkampen i 2023!»

Ble du inspirert til å gjøre noe lignende? Husk at dere som lokallag kan søke om midler fra organisasjonsfondet til sånne arrangementer.