Ny Asker-visjon

Publisert av: aase.refsnes Publisert: 11. juni 2020
Oppdatert: 05. juli 2023
Lesetid: ca. 2 min

Martin Berthelsen (SV) mente visjonen for Asker var for kronglete og foreslo en SV-visjon.

Eyvind Sverre Menne – Budstikka.

SV ville ha «solidarisk» med i Askers nye visjon, og foreslo en alternativ visjon som skal lede storkommunen inn i fremtiden.

Debatten om hvordan visjonen for storkommunen Asker skal lyde har versert lenge, og den pågikk helt inn i kommunestyremøte tirsdag. Der skulle ordene som skal være en ledestjerne endelig vedtas.

På bordet lå forslaget fra et enstemmig formannskap til visjon som lød;

«Asker skal sammen skape et nærere, mer aktivt og bærekraftig samfunn med respekt, raushet og nysgjerrighet.»

Flere av de folkevalgte snakket varmt for visjonen. som har blitt utarbeidet gjennom diverse seminarer, møter og workshops.

– En visjon skal jo gi uttrykk for en realiserbar drøm som begeistrer, sier ordfører Lene Conradi (H).

Ivar Granum (Ap) fortalte at AP også gikk inn for visjonen.

– Noen har ytrer seg om at det er mange ord, og vanskelig å huske på. Det er nok riktig, men dette er visjonen for Asker, det vi skal oppnå i fremtiden. Slagordet har vi ikke meislet, men det bør vi jobbe med videre inn mot sommeren 2021, sier han, og foreslo på direkten to stykk:

– «Mulighetenes kommune», kunne fort bli et slagord. (slagordet for gamle Asker kommune red.anm.) «Alt for Norge», sa kongen. Kanskje vi skal si, «Alt for Asker». sier Granum.

Den foreslåtte visjonen falt derimot Martin Berhelsen (SV) tungt for brystet. Han innrømmet å ha stemt for den i formannskapet, men det var ifølge ham i mangel av et bedre alternativ.

– Jeg mener visjonen er litt kronglete, den er ugrammatikalsk, og det er ikke en visjon det er lett å huske, sier han, før han lanserer SVs forslag til visjon:

«Sammen for et solidarisk, bærekraftig, opplyst og levende Askersamfunn».

– Det er litt morsomt at jeg faktisk under en workshop, eller en diskusjon, nevnte dette med solidaritet, og da var det ingen respons fra SV, sier Torleiv Ole Rognum (KrF).

Han understreket at Kfr liker den foreslåtte visjonen, og han synes ordene i den er meget dekkende.

Bård Kjetil Dahl (R) ville helst sette punktum for visjonssaken så fort som mulig. Han mente det var unødvendig å bruke penger og ressurser på slagord, visjoner og motto. 

Det endte med at tre stemte for SVs visjon, og kun en mot den foreslåtte visjonen.