Oslo SV lager nytt arbeidsprogram

Publisert av: Roman Linneberg Eliassen Publisert: 10. april 2014
Oppdatert: 11. april 2014
Lesetid: ca. 2 min
Oslo SVs representantskapsmøte valgte i desember en komité til å jobbe frem nytt arbeidsprogram for fylkeslaget. Komitéen er godt i gang med arbeidet og har allerede gjennomført tre konstruktive møter.

Kaveh Ataei er leder for programkomitéen, Mari Lund Arnem er nestleder, og sammen med Erlend Tynning Larsen fra Søndre Nordstrand SV, Lovise Ribe fra Sagene SV og Frode Ersfjord fra Frogner SV utgjør de programkomitéens arbeidsutvalg.

Programkomitéen har 21 medlemmer, med representanter fra ulike lokallag, SU og Bystyregruppa.

Oversikt over hele programkomitéen finner du her. 

I perioden frem til sommeren vil komitéen hovedsakelig jobbe med informasjonsinnhenting fra bevegelser, grupper og nettverk, samt partimedlemmer og lokallag. Denne prosessen skal inspirere til politikkutvikling basert på SVs grunnverdier og behov for byen vår.

Den 31. oktober skal førsteutkastet ut til høring. Frem til da er mulig å komme med innspill.

Har du innspill til arbeidsprogrammet? Sende en e-post til komitéens leder Kaveh Ateai: kaveh.ataei@gmail.com eller bli med på møter i ditt lokallag.

Det legges også opp til et programseminar den 24. mai.

Komiteens mandat er som følger:

Mål
Oslo SV skal lage et sosialistisk, feministisk og miljøbevisst arbeidsprogram, som er verktøyet for neste bystyreperiode. Programmet skal på en tydelig måte vise hvilke visjoner SV har for et framtidig Oslo. Det skal vise hvordan vi vil omfordele rikdom og makt gjennom praktisk politikk og reformer. SV skal framstå som et selvstendig alternativ for de som ønsker en annen retning for byen vår. Programmet skal være fremtidsrettet, positivt, kort, med et enkelt språk, være gjennomførbart og legget et godt grunnlag for å forhandle om gjennomslag etter valget.

Prosess
Oslo SVs programarbeid skal være kunnskapssøkende, lyttende og inkluderende. Enhver skal ha mulighet til å gi innspill til arbeidet, og prosessen skal bidra til gode diskusjoner i partiet og i offentligheten. Programkomitéen skal søke et nært samarbeid med så vel viktige alliansepartnere for partiet som fagbevegelsen, minoritetsmiljøer, miljøbevegelsen og kvinnebevegelsen som enkeltstående fagfolk.

Komitéen skal legge opp til møter med medlemmer, inviterte aktører og åpne møter for interesserte på ett eller flere temaer. Slike møter kan lages i samarbeid med lokallag, grupper/nettverk og bystyregruppa. Komitéens medlemmer har ansvar for å ta med seg innspill fra sine lokallag og oppsøke organisasjoner og miljøer i sin bydel. Som en del av prosessen arrangerer Oslo SV en innspillskampanje som går bredt ut og har til hensikt å få innspill fra folk i byen.

Bildet er av leder i programkomitéen, Kaveh Ataei.